ANADOLU BULUŞMALARI – 6

Anadolu Platformu’nun geleneksel hale getirdiği Anadolu Buluşmaları’nın 6.sı “Gençlik ve Gelecek” konusu ile yapıldı. Sempozyum 5 gün sürdü. 55 ilden 650 yetişkin ve 430 çocuğun katıldığı programda 180 ev kullanıldı. 27 genel sunumun yanında 90’a yakın komisyon toplantısı ve özel oturum gerçekleşti. Anadolu Öğrenci Birliği ve Evde Karakter Eğitimi Komisyonu bir çok toplantı düzenledi. Program boyunca ailelerin toplantılara katılımını kolaylaştırmak ve çocukların eğlenmelerine yardımcı olmak için Evde Karakter Eğitimi Komisyonu bir çok etkinlik düzenledi. Oyunların, yarışmaların, bilgilendirmelerin yanında her gün Hacivat Karagöz gösterimleri oldu.
Yurt dışından yoğun katılımın olduğu sempozyumda Yemen, Tunus, Libya, Filistin, Suriye ve Mısır’ın yanı sıra özellikle Almanya olmak üzere Avrupa’dan da temsilciler konuşmacı ve dinleyici olarak katıldılar. Ülkelerinin son durumlarını ve gençlik hareketlerini değerlendiren misafir konuşmacılar Türkiye’de böyle bir programın gerçekleşiyor olmasından duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Mustafa İslâmoğlu
“Hz. Nuh ‘an’ı mutlaklaştırsaydı, gemiyi yapmazdı. Nuh’un gemiyi yaptığı anda gemiyi yüzdürecek deniz yoktu. ‘An’ı mutlaklaştıran gemi yapar mı? Gelecek tasavvuru olmayan gemi yapar mı? Karada gemi yapılır mı? Adama deli derler. Peki karada gemi yapıp da deli olmamak için ne olmak lazım? Bir gelecek tavavvuru olması lazım. Onu da Allah’ın inşa etmesi lazım.

Gençlik bir hazinedir ve geleceğimizin mimarı olarak görülmelidir. Gençliğin inşası geleceğin inşasıdır.
Hayâ ve edebi kuşanmış, farklı bakabilen, sorgulayan, analiz eden, ufku yaşadığı coğrafyanın dışına taşan bir gençlik öncelikli hedefimizdir.
Gençliğe sahip çıkmamak manevi bir soykırımdır. Zamanın nesnesi değil, öznesi olan bir gençlik geleceği inşa edebilir.
Ülkemizin yakın tarihindeki, gençleri konu edinen birikimleri yok saymadan, düne yaslanarak, bugünü ve yarının neslini konuşmak vicdani bir sorumluluktur.
Geleceğe yürürken, yetişkinlerin tecrübesi ile gençlerimizin heyecan ve aksiyonunu buluşturmalıyız.
Temel hak ve hürriyetleri garanti altına alan, özgürlükçü ve insan odaklı bir yaklaşımdan beslenen “Kürt, Alevi ve Dindar” insanlarımızın sorunlarına sivil toplumla birlikte adil, kalıcı ve kararlı çözümler üreten bir toplumsal sözleşme için çaba içerisinde olmak önceliğimizdir.
Ailelerin, toplumların, ülkelerin, cemiyet ve cemaatlerin geleceği, yetiştirecekleri yetenekli ve sorumluluk sahibi gençlerin varlığına bağlıdır.
İnsan potansiyelinin en yüksek dönemi olan gençlik; yenilikçi, devrimci ve aksiyonerdir. Gençliği muhafazakârlaşan toplumlar kendi medeniyetini geleceğe taşıyamazlar.
Neslin kendine olan güveninin, köşe taşları olan; İman, ahlak, adalet ve özgürlüğü 21. yüzyılın idrakine hitap edecek şekilde yeni bir kavramsal çerçeve ile sunabilmeliyiz.
Yanı başımızda tweetter ve facebook üzerinden harekete geçen toplumsal halk ayaklanmalarının başat aktörü konumunda olan gençlik, karşımıza aldığımız bir sorunun adı değil, yanımızda hissettiğimiz bir gücün adıdır.
Gençlerimiz bütün varlık âleminin can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini önceleyen bir anlayışla, hayatı özenle yaşamalıdır.
Sosyal sermayemizi önemseyen, farklılıklarımızı eş güdümle fırsata dönüştüren, gönüllü kuruluşlar; gençlere imkânlar sunarak onları geleceği hazırlamalıdır.

« arasında 2 »

Merhaba! Bize katılın!

Anadolu Buluşmaları hakkında bilgilendirme amaçlı içerikleri sizinle paylaşmamıza izin verin. Sitemize abone olun.

Kayıt Ol